Sandhetens øyeblikk

AV INGA RAGNHILD HOLST | FOTO: FRAN FERNÁNDEZ

– Rolig, dette går bra, sier den unge mannen

Han har sort tørkle over ansiktet, han er bestemt. Han hiver meg opp på araberhesten, smatter til den og så farer vi utover i røde Sahara. Jeg er kidnappet av en beduin. Så for riktig å markere hvem som sjefen, stiller han seg på to på hesteryggen bak meg. Jeg er i ferd med å dåne. Jeg tenker at jeg i hvert fall kommer til å lande mykt om jeg faller av hesten.

Turistnæringen er viktig for Afrika, det er her turistnæringen har hatt størst vekst. Kreativiteten hva nye produkter angår er stor. Ørkenen er ikke et nytt produkt, her folk vandret i mange tusen år. Men nå har smarte forretningsfolk bygget luksustelt med kjøleanlegg, rigget opp restauranttelt hvor det stekes dromedarer (etter å ha ridd på dem) og brød over bålet, og hvor en kan oppleve nestenkidnappinger. Det er en ganske fabelaktig opplevelse å varme seg over bålet og titte ut på stjernene som ser ekstra strålende ut når de får blinke i fred fra byenes lysspetakkel. Om ikke kidnappingen var ekte og beduinene egentlig aldri har gått på spa, så er det et knakende godt tilbud til nysgjerrige turister.

Lykke til, Sahara!

(Visited 92 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *