Den nye vinen

 

Av TONE SOLBERG | Foto: FRAN FERNÁNDEZ

(TARA) En kvinne troner på toppen i det som for øyeblikket er Spanias mest ekspansive vindistrikt: Rueda. María Victoria Pariente vinner stadig priser for sine fruktige, harmoniske hvitviner.

 

Bare få år etter at den driftige vinmakeren lanserte sitt eget merke, José Pariente, har María Victoria Pariente bygget opp en hypermoderne bodega i den delen av Rueda som kalles La Seca. Navnet seca tyder på at det er enda tørrere her enn i resten av distriktet.

Gjennom det enorme panoramavinduet i mottagelsesrommet har hun vidvinkelutsikt til egne vinmarker. Det som også skiller Rueda fra andre vinområder, er at landskapet er pannekakeflatt.
En av utfordringene er at jorden er skrinn, tørr og full av stein. I juli og august svetter gradestokken seg opp til 40 grader og kan holde seg der i ukesvis. Vintrene er bitende og røffe. Rueda befinner seg på 750 m.o.h. og ligger en tre timers kjøretur nordvest for Madrid. Valladolid er nærmeste storby.

I virkeligheten finnes det bare én grunn til at det er mulig å fremstille vin av høy kvalitet i dette området, nemlig moderne produksjonsteknologi og en drue ved navn verdejo.

– Jeg elsker denne druen, sier Mária Victoria Pariente, og holder frem en klase som er klar til høsting om noen uker. Verdejo er liten, nøysom og ganske sær, men passer perfekt med jordsmonnet og klimaet i dette området. Det er en drue som er full av personlighet.

Flere saker publisert i Tara »»

(Visited 35 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *