Del godene

Av: INGA RAGNHILD HOLST Foto: HANS FREDRIK ASBJØRNSEN/HANSFREDRIK.COM

(OBOS-bladet) Et rom, en bil eller litt ekstra penger? I delingsøkonomien kan du tjene penger på å dele det du har. Merete Sæther har hevet seg på trenden og deler leiligheten sin med turister.

Treromsleiligheten Merete Sæther eier ved Carl Berners plass i Oslo, har en utsikt du sent vil glemme. Den er det mange turister som nyter.

Jeg begynte å leie ut ett av rommene i leiligheten i 2012 fordi jeg begynte å studere kunstfag og hadde behov for en ekstrainntekt, sier Merete Sæther, som jobber som seniorrådgiver i Jernbaneverket.

Utleievirksomheten administrerer «hotelldirektøren» via nettstedet Airbnb. Her kan folk med ekstra plass leie ut et rom, en sofa eller hele boligen sin til turister. Og du som turist kan leie rom i private boliger verden over.

EKSTRA INNTEKT

Airbnb ble etablert i San Francisco av to blakke studenter som leide ut luftmadrasser i boligkollektivet sitt. De fikk fort overnattingsgjester og de bestemte seg for å organisere utleievirksomheten – og gi andre muligheten til å dele sin bolig – gjennom nettstedet AirBnb. De har nå leid ut 20 millioner rom.

Da jeg studerte var det fint å få ekstrainntekten. Nå som jeg er ferdig med studiene, bruker jeg den på å leie et atelier hvor jeg kan drive med mine prosjekter. Jeg tar ofte helgekurs også, sier Sæther.

Denne artikkelen er publisert i Obos-bladet 9-2014. Du kan laste ned artikkelen og magasinet i sin helhet her. 

Se flere artikler publisert i Obos-bladet ””

(Visited 20 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *