Fempoters luksus

Av INGA RAGNHILD HOLST | Foto: KRISTIN SVORTE

(KAMILLE) Da bokseren Pia hørte om Petter Stordalens nye luksushotell, The Thief, på Tjuvholmen, ble hun nysgjerrig.

– Hva? Har de virkelig egne senger for boksere, undret hun.

 

 For mens hunder fortsatt ikke står på hotellenes topp tre-liste over ønsket klientell, ønsker Petter Stordalen alle hunder velkommen til gårds. Ikke bare får de bo på hotellet et halvt steinkast fra Aker brygge, men de skal få like god service som alle andre.

– Dette må jeg bare prøve, sa hun og logret så entusiastisk at det så ut som hun kunne lette som et helikopter.

Flere reisesaker her »»

VERY IMPORTANT DOG

Pia er ti år. Hun ser ut som hun har krasjet i en vegg og fortsatt er lei seg for skadene hun tror hun kan ha forårsaket på veggen. Hun har mørke melankolske øyne, bekymringsrynker og er så underbitt at en dusj medfører livsfare. Og hver gang hun går ut på tur, strømmer selv voksne menn til for å klappe og stryke henne. Men bak den skjønne fasaden, ruler en alfa-tispe. Pia er smart, dominerende og sterk. Hun lekeslåss med en hvilken som helst kar, men tisper kan hun ikke utstå.

– Hvem tror hun at hun er, ser det ut som hun kan tenke når hun rykker i båndet hver gang en schâfer- eller chihuahua-tispe svinser forbi.

Pia er gatas Jennifer Lopez. Hun tar den plassen hun mener hun bør ha. Hun spretter verdensvant inn svingdøra på The Thief.

– Er det Pia? spør resepsjonisten og kommer frem for å klø henne.

– Ja, ja, ja, det er meg. Takk for at du husket meg, tenker antakelig Pia og jumper opp i de elegante strømpebuksene til resepsjonisten. – Dama vil nok ha noen slikk.

Det er faktisk hyggelig å bli husket, tenker jeg. Og møtt med interesse og varme. Ingen i resepsjonen så ut til å være redde for elleville hundebyks. Det får en til å slappe av og til å føle at man ikke er til bry, selv om man har sølete poter og kanskje er i overkant glad for å møte på folk. Den varme velkomsten er en del av The Thiefs eget VID-program. VID står for Very Important Dog.

– Når man inviterer mennesker til seg, sier vi ikke at du ikke får en kopp kaffe. Det samme mener vi gjelder for gjester med hunder. Folk er glade i kjæledyrene sine og her skal de bli tatt i vel i mot. Men her skal vi ta servicen ett skritt videre, sier hotelldirektør Marcus Majewski til Kamille.

LIK SERVICE FOR TO- OG FIRBENTE

Hundene skal få den samme service som eierne. Når personalet gjør menneskesengene klare og legger en konfektbit på puten, ja, så får også hunden et godt gnagebein på sin seng. Og man behøver ikke ta med seg verken leker, mat eller pelsprodukter, alt finnes på hotellet. Men The Thief er ikke det eneste hotellet i verden med denne typen service. Parisiske Le Meurice har ønsket hunder og katter velkommen i over 100 år og er kjæledyret ditt kresen så kan du være trygg på at hunden din får nøyaktig det den vil ha.  På Eventi hotell i det trendy strøket Chelsea i New York kan du allerede ved reservasjonen bestille «grooming» eller akupunktur til hunden. Men fortsatt krever mange hoteller ekstragebyr for å ta i mot hunder. En av årsakene er at mange gjester er allergiske mot dyr og hotellet ønsker å få refundert utgiften for dyppens av tepper og møbler. Men Majewski mener at folk ikke behøver å bekymre seg for allergi.

– Få steder blir det vasket så nøye som på hoteller. Hotellet har også egne rom for allergikere, sier Majewski.

 VIL VÆRE MED PÅ BALLET

Det eneste stedet Pia ikke får være med er der hvor menneskene spiser. Men Pia har fått et ser ut til å kose med gnagebeinet som hun fikk på den lekre senga si, så jeg låser døren bak meg og går ned i restauranten. I det jeg har stukket gaffelen inn i det første kamskjellet, logrer en munter bokser ved siden av meg.

– Ser ut som at kelneren har samme hund som meg, tenker jeg.

Men så ser jeg at det er Pia som har brutt seg ut av rommet – og nå vil hun ha kamskjell og champagne. Kravene til brannsikkerhet gjør at det skal være enkelt å åpne hotelldøren fra innsiden. Pia må ha hoppet opp og slått ned dørhåndtaket. En Very Important Dog sitter ikke inne på værelset mens de andre morer seg! Men direktør Marcus Majewski sier at personalet nå tar hånd om Pia. Så mens jeg spiser, er Pia ute og gjør sine hundeting på Tjuvholmen, med personalet hengende ved enden av linen. Dessverre husker ikke Pia, til tross for sin skjønnhet og ynde, alltid på manerene sine.

– Hun spiste opp sjokoladen vår, håper det ikke gjør noe, sier en av resepsjonistene. 

GJØR DET IGJEN

Etter middag, konfekt og luftetur legger jeg hundesenga ved siden av min. Jeg bretter koseteppet rundt henne og hun grynter blidt før hun legger seg ned og snorker, antakelig godt fornøyd med seg selv etter å ha rømt, stjålet og menget seg med fiffen.

Det koster fra cirka 1 600 kroner å overnatte på The Thief, det er mye penger. Men skal jeg noen gang reise med Pia igjen, så kan jeg fortelle at det å vite at Pia ble tatt vare på av et oppmerksomt personal er verdt hver krone. Men hvorfor er ikke flere hoteller mer hundevennlige? Det går jo ikke an å leve av å ta i mot gjester, uten at de pelskledde, blir raust håndtert? Pia derimot, hun tror nok det skal være slik. Hun spreller litt med labbene i søvne. Kanskje hun drømmer om flere nye resepsjonister hun kan vaske ansiktet til? 

(Denne artikkelen ble publisert i Kamille i 2014)

(Visited 26 times, 1 visits today)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *