Politi og sharia mot gjengkrim

Aisha-moskeen på Holmlia har hatt egen klubb for gutter på Holmlia, sørøst i Oslo. Foto: Inge Knoff/Flickr

(MINERVA) Flere Oslo-moskeer har kastet seg inn i arbeidet med å lage tiltak mot ungdomskriminalitet. Men det er en kur som kan ha uønskede bivirkninger.


Den 20 år gamle Hamse Hashi Adan blir skutt den 7. oktober, 2021 på Lofsrud skole på Mortensrud. To terrordømte norskalbanere ble etterlyst for drapet på gutten, og ytterligere en mann varetektsfengslet siktet for medvirkning. Denne hendelsen er én av åtte skytinger høsten 2021.

– Politiet har gjort flere beslag av våpen, og har fokus på dette, sier pressesjef Unni T. Grøndal i Oslo politidistrikt til Minervanett.no.

Mortensrud ligger i bydelen Søndre Nordstrand. Her har gjenger herjet i mange år. Narkotikasalg har vært en driver og i lys av dette har bydelen levd med skyting og kidnapping. Småunger har løpt ærender for gjengene. Mange har vært redde, særlig etter skytingen utenfor Holmlia bibliotek i 2018, https://www.nrk.no/osloogviken/mann-_18_-skutt-ved-holmlia-senter-1.14021757 Mange tiltak er iverksatt både i offentlig og privat regi. Oslos moskéer har engasjert seg.

Søndre Nordstrand Muslimske Senter (SNMS) på Mortensrud har for eksempel gått natteravn. Ikke med den religiøst og politisk nøytrale organisasjonen Natteravnene, men i egen gruppe.

– SNMS har gått med egne vakter på natten, en ordning som politiet har oppfordret oss til i perioder hvor det har vært behov. For eksempel når det har vært ramadan eller når det har vært overnatting på lokale skole i forbindelse med Norway Cup. Noen ganger har voksne fra oss gått ut om sommeren når dagene er lange og ungdommene henger sent ut på kveld og natt, skriver daglig leder Tahir Mahmood Salam i SNMS i en e-post til Minervanett.no.

Denne saken er skrevet for Minerva, du kan se hele saken på Minervanett.no

(Visited 41 times, 1 visits today)